Herbalife-tuotteet netistä

Itsenäinen Herbalife-jäsen Riitta Nevalainen

Postiosoite: Ratatie 16A, 01300 Vantaa

Itsenäisyys, rohkeus ja kiitollisuus

Elämä on monelta osin monimutkaista ja kokemukset erilaisista myllerryksistä on tuttuja meille kaikille. Tavat toimia näissä tilanteissa vaihtelevat ja jotkut selviävät eri tilanteista eri lailla.

Urheilijanuorukaisena suurin muutos elämässäni oli vakava loukkaantuminen, jossa jouduin miettimään elämän perusasioita. Tukea ja turvaa sain toki lähipiiristäni, mutta yhtä lailla myös urheilusta. Siis urheilusta, mikä minut uuteen tilanteeseen ja pyörätuolin käyttöön sai.

Eteenpäin vievä voima oli niin kova, että päätin yrittää tavoitella unelmaani jostakin isosta kaikilla mahdollisilla voimilla. Halusin urheilusta ammatin. Päätin yrittää Jyväskylän yliopistossa sijaitsevaan liikuntatieteelliseen tiedekuntaan. Sisäänottoprosentti oli yksi alhaisemmasta Suomessa. Ja pääsin ensimmäisellä yrittämällä sisään! Olin onnekas. Samalla koin suurta itsenäistymisen tunnetta. Muutto Jyväskylään vain kolme vuotta vammautumisestani oli suuri hetki ja antoi rohkeutta tulevaisuuteen. Opiskeluaikana uskalsin lähteä myös Yhdysvaltoihin, jossa pelasin pyörätuolirugbya maan pääsarjassa.

Rohkeutta vaati myös lajin vaihto myöhemmin jo kauan opiskeluaikojen jäädessä taakse. Pyörätuolikelauksesta tuli sitten se juttu, josta minut parhaiten tunnetaan. Toki menestys lajin huipulla on itsellenikin arvokas juttu. Tämänkin edelle menee perheeni ja kaksi tytärtäni.

Tämä kaikki on ollut mahdollista itsenäisessä Suomessa. Suomi on itsenäinen. Olen itsenäinen. Olen rohkea. Olen kiitollinen.

Hyvää Itsenäisyyspäivää!

– Toni

 

Toni Piispanen
– Pyörätuolikelaaja, urheilija, liikuntatieteiden maisteri
– Tuore MM-hopeamitalisti, 2012 Paralympia kultamitalisti
– http://www.tonipiispanen.fi/

Toni Piispanen